Print Options:

Νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 5 min Ωρα ξεκούρασης: 2 ώρα Συνολικός χρόνος:: 2 ώρες 10 λεπτά
Μερίδες 12
Υλικά
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 90 γρ. μαργαρίνη
  • 180 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό)
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο (+ λίγο για το σερβίρισμα)
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη.
  2. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά, με ένα σύρμα, προσέχοντας να μη μας σβολιάσει.
  3. Μόλις δέσει η κρέμα μας, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά.
  4. Τοποθετούμε την κρέμα είτε σε ταψάκι, είτε σε φόρμες.
  5. Γαρνίρουμε από πάνω με λίγο ακόμη ινδοκάρυδο.
Keywords: γλυκό, ινδοκάρυδο, ταχίνι, νηστίσιμα