Παλαμίδα στη λαδόκολλα
Παλαμίδα στη λαδόκολλα
Υλικά
Υλικά για την παλαμίδα
Υλικά για την γκρεμολάτα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα και κρατάμε στην άκρη.
-
Στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, από πάνω βάζουμε βρεγμένη λαδόκολλα και την αλατίζουμε.
-
Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στη λαδόκολλα και με ένα χαρτάκι, στεγνώνουμε καλά την κοιλιά του και αλατίζουμε.
-
Αλείφουμε όλο το ψάρι καλά, με την γκρεμολάτα και τοποθετούμε 3 φέτες λεμόνι στην κοιλιά του.
-
Τυλίγουμε το ψάρι, όπως δείχνω στο βίντεο και τοποθετούμε σε μια σχάρα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30-40 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο. Σε ένα παλιό φούρνο, ίσως στα 30 λεπτά να είναι έτοιμο, στους πιο καινούργιους θέλει λίγο παραπάνω.
-
Σερβίρουμε με συνοδευτικά της αρεσκείας μας!
Σημειώσεις
Η αλήθεια είναι, ότι βρίσκουμε πλέον παλαμίδα όλο το χρόνο, αλλά στα μέρη μου η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου.