Παραδοσιακή χορτόσουπα (λαχανικών)

Παραδοσιακή χορτόσουπα (λαχανικών)

pinit

Παραδοσιακή χορτόσουπα (λαχανικών)

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 15 min Ώρα μαγειρέματος 45 min Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 λίτρα νερό.

  2. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μας μία πλατιά κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

  3. Σε αυτό το σημείο θα κόβουμε και θα ιδρώνουμε παράλληλα τα λαχανικά μας.

  4. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

  5. Συνεχίζουμε με το πράσο, το καρότο και τη σελινόριζα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

  6. Προσθέτουμε την πατάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά μας.

  7. Συνεχίζουμε με τα κρεμμυδάκια, το λάχανο και το σέλινο.

  8. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο πρέπει, για να σκεπάσει καλά τα λαχανικά, περίπου 1,5 λίτρο.

  9. Δυναμώνουμε στο τέρμα τη φωτιά μας και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Μόλις γίνει αυτό, βάζουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά μας.

  10. Μαγειρεύουμε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας.

  11. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μας.

  12. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο και το μπούκοβο.

  13. Τέλος, προσθέτουμε λίγα κοτσάνια μαϊντανού, τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και τον χυμό λεμονιού.

  14. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ με λίγο αλατοπίπερο ακόμη και δύο σταγόνες ξύδι, για ένταση.

Keywords: χορτόσουπα, λαχανικά, σούπες