Παραδοσιακή χορτόσουπα (λαχανικών)
Παραδοσιακή χορτόσουπα (λαχανικών)
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 λίτρα νερό.
-
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μας μία πλατιά κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
-
Σε αυτό το σημείο θα κόβουμε και θα ιδρώνουμε παράλληλα τα λαχανικά μας.
-
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
-
Συνεχίζουμε με το πράσο, το καρότο και τη σελινόριζα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
-
Προσθέτουμε την πατάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά μας.
-
Συνεχίζουμε με τα κρεμμυδάκια, το λάχανο και το σέλινο.
-
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο πρέπει, για να σκεπάσει καλά τα λαχανικά, περίπου 1,5 λίτρο.
-
Δυναμώνουμε στο τέρμα τη φωτιά μας και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Μόλις γίνει αυτό, βάζουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά μας.
-
Μαγειρεύουμε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας.
-
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μας.
-
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο και το μπούκοβο.
-
Τέλος, προσθέτουμε λίγα κοτσάνια μαϊντανού, τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και τον χυμό λεμονιού.
-
Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ με λίγο αλατοπίπερο ακόμη και δύο σταγόνες ξύδι, για ένταση.