Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα τρικεριώτικη



Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα τρικεριώτικη
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
-
Σε μπολ, με ένα πιρούνι, σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τη φέτα μας, την οποία τη σπάμε με τα χέρια μας.
-
Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε χοντρά κομμάτια, όπως στο βίντεο και τα βάζουμε μέσα στο μπολ.
-
Σε αυτό το σημείο αλατίζουμε ελαφρώς, βάζουμε μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι (36x27 είναι το δικό μου) και το λαδώνουμε ελαφρώς.
-
Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψάκι και το λαδώνουμε, ίσα ίσα να έχει λίγη υγρασία.
-
Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε, βάζουμε και το τρίτο και ξαναλαδώνουμε.
-
Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
-
Συνεχίζουμε με ακόμη ένα φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και την απλώνουμε.
-
Έπειτα, βάζουμε και τα άλλα δύο φύλλα από πάνω, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Όταν κάνουμε αυτή τη διαδικασία, λαδώνουμε πολύ καλά το πάνω φύλλο, που θα είναι και η όψη της πίτας μας.
-
Με μαχαίρι ή ψαλίδι, κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν και τα κρατάμε για άλλη χρήση.
-
Με τα δάχτυλά μας, γυρνάμε προς τα τοιχώματα του ταψιού τα κομμένα σημεία από τα φύλλα και αν θέλουμε, τα βοηθάμε και με ένα μαχαίρι, όπως δείχνω στο βίντεο.
-
Τέλος, χαράζουμε την πίτα μας (όχι πολύ βαθιά) σε όσα κομμάτια θέλουμε, βρέχουμε ελαφρώς όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα περίπου.
-
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά κόβουμε τα κομμάτια!
Σημειώσεις
- Αν θέλετε, κάνετε όλη τη διαδικασία χωρίς το ψήσιμο και βάζετε την πίτα στην κατάψυξη.
- Η πίτα, αν καταψυχθεί, ψήνεται κατευθείαν όπως είναι στον ίδιο χρόνο και στην ίδια θερμοκρασία.
- Τα φύλλα τα βρίσκετε στα ψυγεία των super market.