Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα τρικεριώτικη

Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα τρικεριώτικη

pinit

Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα τρικεριώτικη

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 1 ώρα Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 12

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.

  2. Σε μπολ, με ένα πιρούνι, σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τη φέτα μας, την οποία τη σπάμε με τα χέρια μας.

  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε χοντρά κομμάτια, όπως στο βίντεο και τα βάζουμε μέσα στο μπολ.

  4. Σε αυτό το σημείο αλατίζουμε ελαφρώς, βάζουμε μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  5. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι (36x27 είναι το δικό μου) και το λαδώνουμε ελαφρώς.

  6. Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψάκι και το λαδώνουμε, ίσα ίσα να έχει λίγη υγρασία.

  7. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε, βάζουμε και το τρίτο και ξαναλαδώνουμε.

  8. Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.

  9. Συνεχίζουμε με ακόμη ένα φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και την απλώνουμε.

  10. Έπειτα, βάζουμε και τα άλλα δύο φύλλα από πάνω, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Όταν κάνουμε αυτή τη διαδικασία, λαδώνουμε πολύ καλά το πάνω φύλλο, που θα είναι και η όψη της πίτας μας.

  11. Με μαχαίρι ή ψαλίδι, κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν και τα κρατάμε για άλλη χρήση.

  12. Με τα δάχτυλά μας, γυρνάμε προς τα τοιχώματα του ταψιού τα κομμένα σημεία από τα φύλλα και αν θέλουμε, τα βοηθάμε και με ένα μαχαίρι, όπως δείχνω στο βίντεο.

  13. Τέλος, χαράζουμε την πίτα μας (όχι πολύ βαθιά) σε όσα κομμάτια θέλουμε, βρέχουμε ελαφρώς όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα περίπου.

  14. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά κόβουμε τα κομμάτια!

Σημειώσεις

  1. Αν θέλετε, κάνετε όλη τη διαδικασία χωρίς το ψήσιμο και βάζετε την πίτα στην κατάψυξη.
  2. Η πίτα, αν καταψυχθεί, ψήνεται κατευθείαν όπως είναι στον ίδιο χρόνο και στην ίδια θερμοκρασία.
  3. Τα φύλλα τα βρίσκετε στα ψυγεία των super market.
Keywords: παραδοσιακή, κρεμμυδόπιτα, τρικεριώτικη, πίτες