Παραδοσιακό μωσαϊκό με φυστίκια Αιγίνης
Παραδοσιακό μωσαϊκό με φυστίκια Αιγίνης
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα, μαζί με τη μαργαρίνη, μέχρι να λιώσουν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Προσθέτουμε το λικέρ και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
-
Σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια, μέσα στο μείγμα μας, προσθέτουμε και τα φυστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Απλώνουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε, σαν καραμέλα.
-
Στη συνέχεια, τυλίγουμε πολύ σφιχτά με μεμβράνη, για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας από το μείγμα μας.
-
Βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Σημειώσεις
- Μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα μαργαρίνη, μισή ποσότητα βούτυρο.
- Όταν παγώσει το γλυκό, εγώ το κόβω κομμάτια, το βάζω σε μπολ και ξανά στην κατάψυξη.
- Ο συγκεκριμένος κορμός είναι κατάψυξης και είναι αρκετά μαλακός!