Print Options:

Παραδοσιακό σουβλάκι κοτόπουλο στον φούρνο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 30 min Ώρα μαγειρέματος: 25 min Ωρα ξεκούρασης: 4 ώρα Συνολικός χρόνος:: 4 ώρες 55 λεπτά
Μερίδες 5
Υλικά
  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 3 καρότα (μέτρια, σε ακανόνιστα κομμάτια)
  • τηγανιτές πατάτες (baby)
  • ξινοτύρι (προαιρετικά)
  • σουσάμι
  • μέλι (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • μαρινάδα
  • λαδολέμονο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. πελτέ (ντομάτας)
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πάπρικα (γλυκιά)
  • 2 γρ. κόλιανδρο (σε κόκκους)
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 1 γρ. κύμινο
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χυμό (φρέσκου λεμονιού)
  • 30 γρ. μουστάρδα (απαλή)
  • 30 γρ. μέλι
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • θυμάρι (κατά προτίμηση)
  • ηλιέλαιο
  • πατάτες (baby)
  • νερό
Εκτέλεση
    Εκτέλεση για το κοτόπουλο
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
  2. Βρέχουμε τα καλαμάκια και σουβλίζουμε το κοτόπουλο, όπως δείχνω στο βίντεο, να είναι περίπου 120 γρ. το καθένα. Βάζουμε τα σουβλάκια σε σκεύος, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-12 ώρες.
  3. Ανακατεύουμε τα καρότα με ελαιόλαδο, μέλι, αλάτι και σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί.
  4. Πάνω στο ταψί τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου και πάνω από τη σχάρα, τοποθετούμε τα σουβλάκια μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 10 λεπτά. Γυρνάμε τα σουβλάκια μας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. Μόλις περάσει ο χρόνος, βάζουμε τον φούρνο μας στο γκριλ στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου.
  6. Αφαιρούμε τα σουβλάκια μας, μαζί με τα καρότα, από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
  7. Σερβίρουμε με λίγο ξινοτύρι, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, σουσάμι και ωμό ελαιόλαδο!
  8. Εκτέλεση για τη μαρινάδα
  9. Σε γουδί, βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και με το γουδοχέρι ανακατεύουμε πολύ καλά, με δύναμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  10. Εκτέλεση για το λαδολέμονο
  11. Σε μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο, χτυπάμε καλά για 10-15 δευτερόλεπτα και το κρατάμε στην άκρη ή στο ψυγείο.
  12. Εκτέλεση για τις πατάτες
  13. Σε νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, τις αφαιρούμε και στεγνώνουμε καλά με χαρτί.
  14. Με μαχαίρι χαράζουμε τις πατάτες, κάνουμε εσοχές δηλαδή, κατά τα ⅔ και όχι μέχρι κάτω.
  15. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 8-12 λεπτά.
Keywords: παραδοσιακό, σουβλάκι, κοτόπουλο, στο φούρνο, κοτόπουλα