Παραδοσιακοί κουραμπιέδες



Παραδοσιακοί κουραμπιέδες
Υλικά
Διακόσμηση
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε σε τηγάνι λίγη φυτίνη και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε χαρτί και τα σπάμε στο μπλέντερ, τόσο, όσο να υπάρχουν και χοντρά κομμάτια.
-
Στο μίξερ βάζουμε το φτερό (αν έχουμε) και χτυπάμε τη φυτίνη για 8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, για αλλά 8 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να είναι λευκό και αφράτο.
-
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τη βανίλια (είτε 3 τμχ. βανιλίνη, είτε λίγο εκχύλισμα βανίλιας) και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
-
Έπειτα, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, με μία σπάτουλα.
-
Πλάθουμε σε μπαλάκια των 35 γραμμαρίων αρχικά κι έπειτα δίνουμε το επιθυμητό σχήμα.
-
Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά, όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
-
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τουλάχιστον 2 ώρες.
-
Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ταψί ή πιατέλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες από πάνω και ξαναρίχνουμε μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να βάλουμε βούτυρο, φυτίνη, μινερβίνη, μαργαρίνη, ηλιέλαιο.