Print Options:

Πατάτες λεμονάτες με λουκάνικο στον ξυλόφουρνο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min Ώρα μαγειρέματος: 70 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 25 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 1.5 κιλά πατάτες
  • 500 γρ. νερό
  • 250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο (σε χοντρά κομμάτια)
  • 1 κρεμμύδι (λευκό, ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα (απαλή)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή (κατά προτίμηση)
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Τις αραδιάζουμε σε ταψί.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το νερό και το δεντρολίβανο.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αραδιάζουμε το λουκάνικο και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου, χωρίς αλουμινόχαρτο, στην ίδια θερμοκρασία.
  7. Σερβίρουμε με έξτρα πάπρικα, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Keywords: πατάτες, λεμονάτες, λουκάνικο, φούρνος