Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Πατάτες λεμονάτες με λουκάνικο στον ξυλόφουρνο
Μέθοδος μαγειρέματος
Ψήσιμο σε φούρνο
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
Αλμυρός κόσμος
,
Κρέατα & Αλλαντικά
,
Πατάτες & Ρύζι
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min
Ώρα μαγειρέματος: 70 min
Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 25 λεπτά
Μερίδες
4
Υλικά
1.5
κιλά πατάτες
500
γρ. νερό
250
γρ. λουκάνικο χωριάτικο
(σε χοντρά κομμάτια)
1
κρεμμύδι
(λευκό, ψιλοκομμένο)
2
σκελίδες σκόρδο
(ολόκληρες)
2
λεμόνια
(χυμός)
50
γρ. ελαιόλαδο
50
γρ. μουστάρδα
(απαλή)
αλάτι
(κατά προτίμηση)
πιπέρι
(κατά προτίμηση)
πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
(κατά προτίμηση)
1
πρέζα ρίγανη
2-3
κλωνάρια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Τις αραδιάζουμε σε ταψί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το νερό και το δεντρολίβανο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αραδιάζουμε το λουκάνικο και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου, χωρίς αλουμινόχαρτο, στην ίδια θερμοκρασία.
Σερβίρουμε με έξτρα πάπρικα, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Keywords:
πατάτες, λεμονάτες, λουκάνικο, φούρνος