Print Options:

Πατάτες με αυγά σάντουιτς στον ξυλόφουρνο!

Μέθοδος μαγειρέματος
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 10 min Συνολικός χρόνος:: 20 λεπτά
Μερίδες 1
Υλικά
  • 1 μπαγκέτα
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1 χούφτα πατάτες τηγανιτές (ή ψημένες)
  • 2 φέτες μπέικον
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • λίγο τυρί τριμμένο (ό,τι θέλετε)
  • λάδι τρούφας (προαιρετικό)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού (ή ό,τι έχετε)
Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι βάζουμε το μπέικον και το σωτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρούμε.
  2. Κόβουμε την μπαγκέτα κατά μήκος, τη λαδώνουμε ελαφρώς, την ψήνουμε ελάχιστα στο ίδιο τηγάνι, μόνο από την εσωτερική πλευρά, ίσα ίσα να ζεσταθεί. Την αφαιρούμε.
  3. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες μας και αφήνουμε να ζεσταθούν ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε τα αυγά, κουνάμε το τηγάνι να πάνε παντού, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αφήνουμε να ψηθούν, για 1 λεπτό το πολύ.
  6. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τα αυγά μας, ψήνουμε για 15 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  7. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την τρούφα.
  8. Απλώνουμε τη μαγιονέζα στις δύο πλευρές της μπαγκέτας, το ίδιο κάνουμε και με το μπέικον.
  9. Τυλίγουμε όσο μπορούμε την "ομελέτα" μας και την τοποθετούμε στο κάτω μέρος της μπαγκέτας.
  10. Προσθέτουμε πίκλες της αρεσκείας μας, κλείνουμε με το πάνω μέρος της μπαγκέτας, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
  1. Η συνταγή αυτή γίνεται εννοείται στην κουζίνα μας, στο τζάκι μας ή όπου θέλουμε.
  2. Είναι συνταγή με ό,τι έχει απομείνει στο ψυγείο στις γιορτές.
  3. Μπορείτε να βάλετε κοτόπουλο, χοιρινό, γαλοπούλα, μοσχάρι.
Keywords: σάντουιτς, πατάτες, αυγά