Πάβλοβα
Πάβλοβα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας, περίπου 10 λεπτά. Θα είναι έτοιμη, όταν θα κάνει κάποιες μύτες και θα είναι αρκετά κολλώδης.
-
Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε ελάχιστη μαρέγκα σε 4 γωνίες και από πάνω βάζουμε μια λαδόκολλα. Αυτό το κάνουμε, για να μη σηκώνεται η λαδόκολλα στο ψήσιμο.
-
Στη συνέχεια, παίρνουμε με κουτάλι τη μαρέγκα μας και σχηματίζουμε 6 κύκλους, πάνω στη λαδόκολλα, όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα, για 45 λεπτά.
-
Μόλις περάσει ο χρόνος, σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα, να είναι μισάνοιχτος και αφήνουμε τις πάβλοβες για άλλα 45 λεπτά.
-
Χτυπάμε, αν θέλουμε, σαντιγί, γαρνίρουμε τις πάβλοβες και από πάνω βάζουμε ό,τι μαρμελάδα θέλουμε!
Σημειώσεις
- Μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε δύο ταψιά, να κάνουμε δύο μεγάλους κύκλους και να κάνουμε μια μεγαλύτερη πάβλοβα.
- Σερβίρετε με ό,τι έχετε, γλυκά του κουταλιού, φρέσκα φρούτα, σκόνη κακάο, σοκολατένια μπισκότα, κομπόστες!