Print Options:

Πάβλοβα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min Ώρα μαγειρέματος: 45 min Ωρα ξεκούρασης: 45 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 6
Υλικά
  • 268 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 134 γρ. ασπράδια αυγών
  • 8 γρ. corn flour
  • 4 γρ. ξύδι (κατά προτίμηση λευκό)
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας, περίπου 10 λεπτά. Θα είναι έτοιμη, όταν θα κάνει κάποιες μύτες και θα είναι αρκετά κολλώδης.
  2. Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε ελάχιστη μαρέγκα σε 4 γωνίες και από πάνω βάζουμε μια λαδόκολλα. Αυτό το κάνουμε, για να μη σηκώνεται η λαδόκολλα στο ψήσιμο.
  3. Στη συνέχεια, παίρνουμε με κουτάλι τη μαρέγκα μας και σχηματίζουμε 6 κύκλους, πάνω στη λαδόκολλα, όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα, για 45 λεπτά.
  5. Μόλις περάσει ο χρόνος, σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα, να είναι μισάνοιχτος και αφήνουμε τις πάβλοβες για άλλα 45 λεπτά.
  6. Χτυπάμε, αν θέλουμε, σαντιγί, γαρνίρουμε τις πάβλοβες και από πάνω βάζουμε ό,τι μαρμελάδα θέλουμε!
Σημειώσεις
  1. Μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε δύο ταψιά, να κάνουμε δύο μεγάλους κύκλους και να κάνουμε μια μεγαλύτερη πάβλοβα.
  2. Σερβίρετε με ό,τι έχετε, γλυκά του κουταλιού, φρέσκα φρούτα, σκόνη κακάο, σοκολατένια μπισκότα, κομπόστες!
Keywords: μαρέγκα, πάβλοβα , γλυκά , εορταστικά