Πηλιορείτικο σπετζοφάι
Πηλιορείτικο σπετζοφάι
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
-
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις σωτάρουμε καλά, περίπου για 4 με 5 λεπτά, να πάρουνε χρώμα και τις αφαιρούμε.
-
Παράλληλα, κόβουμε το λουκάνικο ροδέλες. Αφαιρούμε τις πιπεριές και προσθέτουμε το λουκάνικο στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά και το αφαιρούμε.
-
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα μας.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές και το λουκάνικο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10-15 λεπτά. Αν δούμε ότι δεν έχει υγρά, συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό.
-
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την αφήνουμε μισόσκεπασμένη με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 30 λεπτά.
-
Τέλος, ρίχνουμε λίγη φρέσκια ρίγανη πριν το σερβίρουμε.
Σημειώσεις
- Αν είναι αλμυρό το λουκάνικο, μπορεί να μη χρειαστεί και καθόλου αλάτι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης σάλτσα ντομάτας, αντί για πελτέ και τριμμένες ντομάτες.
- Μη βάζετε πολύχρωμες πιπεριές στο σπετσοφάι.
- Μπορείτε επίσης να βάλετε καυτερή πιπεριά κέρατο.