Print Options:

Πηλιορείτικο σπετζοφάι

Μέθοδος μαγειρέματος ,
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 30 min Ωρα ξεκούρασης: 10 min Συνολικός χρόνος:: 50 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 1⁄2 κιλό χωριάτικο λουκάνικο Πηλιορείτικο (ή μία θηλιά)
  • 6-7 πιπεριές κέρατο (κομμένες στη μέση)
  • 4-5 ώριμες ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ρίγανη (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις σωτάρουμε καλά, περίπου για 4 με 5 λεπτά, να πάρουνε χρώμα και τις αφαιρούμε.
  3. Παράλληλα, κόβουμε το λουκάνικο ροδέλες. Αφαιρούμε τις πιπεριές και προσθέτουμε το λουκάνικο στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά και το αφαιρούμε.
  4. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα μας.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές και το λουκάνικο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10-15 λεπτά. Αν δούμε ότι δεν έχει υγρά, συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό.
  6. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την αφήνουμε μισόσκεπασμένη με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 30 λεπτά.
  7. Τέλος, ρίχνουμε λίγη φρέσκια ρίγανη πριν το σερβίρουμε.
Σημειώσεις
  1. Αν είναι αλμυρό το λουκάνικο, μπορεί να μη χρειαστεί και καθόλου αλάτι.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης σάλτσα ντομάτας, αντί για πελτέ και τριμμένες ντομάτες.
  3. Μη βάζετε πολύχρωμες πιπεριές στο σπετσοφάι.
  4. Μπορείτε επίσης να βάλετε καυτερή πιπεριά κέρατο.
Keywords: Πήλιο, σπετζοφάι, λουκάνικο, πιπεριά