“Πράσινη” σαλάτα με πλιγούρι, ξινόμηλο, αγγούρι & σέλερι



“Πράσινη” σαλάτα με πλιγούρι, ξινόμηλο, αγγούρι & σέλερι
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Από την προηγούμενη μέρα, βάζουμε σε μπολ το πλιγούρι με το νερό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
-
Αφού φουσκώσει, το στραγγίζουμε καλά για 2 ώρες, να φύγει η υγρασία και ζυγίζουμε 450 γρ. για τη σαλάτα μας.
-
Κόβουμε το σέλερι, το αγγούρι και το ξινόμηλο σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Προσθέτουμε το πλιγούρι μέσα στο μπολ με τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε ξανά και προσθέτουμε λίγο μηλόξυδο.
-
Κόβουμε με τα χέρια μας τον δυόσμο, τον προσθέτουμε στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
-
Από πάνω προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού, φύλλα δυόσμου και προαιρετικά, αποξηραμένο κατιφέ!
Σημειώσεις
- Μπορείτε να κάνετε τη σαλάτα από το πρωί και να την απολαύσετε αργότερα.
- Αντί για μηλόξυδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αρωματικό ξύδι.
- Ταιριάζει πολύ με ψητό ψάρι και λευκό κρασί.