Ψωμάκια κανέλας
Ψωμάκια κανέλας
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά.
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με πιρούνι και αφήνουμε για 5 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα άλευρα, την κανέλα και το αλάτι.
-
Βάζουμε τον κάδο στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 7 λεπτά, στην πιο αργή ταχύτητα.
-
Αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας πάνω σε ένα πάγκο, μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.
-
Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για 90 λεπτά να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
Στη συνέχεια, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλλο, όσο πιο μεγάλο μπορούμε.
-
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και αραδιάζουμε το πράσινο μήλο, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
-
Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ένα μεγάλο ρολάκι, όπως στο βίντεο.
-
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, σε πιο μικρά ρολάκια, προσέχοντας να είναι ίδια στο πάχος τους, θα βγούνε περίπου 20 τεμάχια.
-
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα ρολάκια έτσι, ώστε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους.
-
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτες και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς, για 25 λεπτά.
-
Μόλις βγουν από τον φούρνο, παίρνουνε ένα πινέλο, το βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα αλείφουμε να πάει παντού το σιρόπι. Όσο πιο πολύ σιρόπι, τόσο περισσότερη γεύση.
-
Όταν κρυώσουν εντελώς, είτε τα βάζουμε σε μπολ με καπάκι, είτε τα τυλίγουμε με μεμβράνη να διατηρηθούν μαλακά.