Print Options:

Ρολό κιμά

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 30 min Ώρα μαγειρέματος: 1 ώρα Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 8
Υλικά
  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό - μοσχάρι)
  • 50 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και στυμμένο πολύ καλά)
  • 150 γρ. κρεμμύδι (τριμμένο, με τα ζουμιά μαζί)
  • 50 γρ. σάλτσα (ντομάτας)
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μηλόξυδο
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. πιπεριά (σε μικρά κομμάτια, πράσινη και Φλωρίνης)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • θυμάρι (κατά προτίμηση)
  • κύμινο (κατά προτίμηση)
  • δυόσμο χοντροκομμένο (κατά προτίμηση)
  • μαϊντανό χοντροκομμένο (κατά προτίμηση)
  • 3 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή, κομμένες στη μέση)
  • 3 φέτες τυρί (κίτρινο, κομμένες στη μέση)
  • 12 πατάτες (baby, κομμένες στη μέση)
  • λίγη σάλτσα (ντομάτας)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • θυμάρι (κατά προτίμηση)
  • κύμινο (κατά προτίμηση)
  • νερό
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη γαλοπούλα και το κίτρινο τυρί και ζυμώνουμε πολύ, πολύ καλά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τον κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο έως και 8-12 ώρες, αν υπάρχει χρόνος.
  3. Σε μικρό ταψί απλώνουμε τον κιμά, ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνειά του ταψιού.
  4. Στο μέσον του κιμά, απλώνουμε πρώτα το τυρί και από πάνω βάζουμε τη γαλοπούλα.
  5. Ανασηκώνουμε τον κιμά από τη μία πλευρά και τον φέρνουμε προς το κέντρο του ταψιού. Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
  6. Διορθώνουμε το σχήμα του κιμά, με τα χέρια μας, όπως στο βίντεο και ετοιμάζουμε τις πατάτες.
  7. Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο νερό.
  8. Τοποθετούμε, με τα χέρια μας, τις πατάτες μας δίπλα στο ρολό και στη συνέχεια προσθέτουμε και το νερό που έχει μείνει στο μπολ και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη, τόσο, που να καλύψει ως τη μέση τις πατάτες.
  9. Τέλος, αν θέλουμε, βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας πάνω στον κιμά μας, για να πάρει περισσότερο χρώμα στο ψήσιμο.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα ακριβώς.
Keywords: ρολό, κιμά, κρέατα