Σαγανάκι τυρί σε φύλλο κρούστας
Σαγανάκι τυρί σε φύλλο κρούστας
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Κόβουμε το τυρί μας σε φέτες. Για κάθε φέτα θέλουμε κι ένα φύλλο.
-
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και τοποθετούμε το τυρί μας στη μέση του φύλλου, από τη στενή πλευρά και σχεδόν στην άκρη του, όπως δείχνω στο βίντεο.
-
Κλείνουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά.
-
Στη συνέχεια τυλίγουμε, σαν να κάνουμε ένα πακετάκι ή φάκελο.
-
Μόλις φτάσουμε στην άκρη, βρέχουμε το φύλλο μας με λίγο νεράκι.
-
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα, τα τοποθετούμε σε πιάτο, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν θέλουμε.
-
Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά στο σύνολο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουνε χρώμα.
-
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
Σερβίρουμε σε πιάτο με μέλι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο.