Print Options:

Σαγανάκι τυρί σε φύλλο κρούστας

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 5 min Συνολικός χρόνος:: 15 λεπτά
Μερίδες 3
Υλικά
  • 3 φέτες φορμαέλα Αράχωβας (1-2 εκατοστά ή ό,τι άλλο τυρί θέλετε)
  • 3 φύλλα κρούστας
  • ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα και το άλειμμα των φύλλων)
  • μέλι
  • σουσάμι
  • παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το τυρί μας σε φέτες. Για κάθε φέτα θέλουμε κι ένα φύλλο.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και τοποθετούμε το τυρί μας στη μέση του φύλλου, από τη στενή πλευρά και σχεδόν στην άκρη του, όπως δείχνω στο βίντεο.
  3. Κλείνουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά.
  4. Στη συνέχεια τυλίγουμε, σαν να κάνουμε ένα πακετάκι ή φάκελο.
  5. Μόλις φτάσουμε στην άκρη, βρέχουμε το φύλλο μας με λίγο νεράκι.
  6. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα, τα τοποθετούμε σε πιάτο, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν θέλουμε.
  7. Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά στο σύνολο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουνε χρώμα.
  8. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Σερβίρουμε σε πιάτο με μέλι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Keywords: σαγανάκι, τυρί, φύλλο, κρούστα