Σαλάτα κινόα με καμένο κουνουπίδι, αμύγδαλα και ρόδι
Σαλάτα κινόα με καμένο κουνουπίδι, αμύγδαλα και ρόδι
Υλικά
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για το dressing
-
Κόβουμε το ρόδι στη μέση και το στύβουμε με το χέρι μας και κρατάμε τον χυμό.
-
Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά, με ένα σύρμα.
Για τη σαλάτα
-
Κόβουμε το κουνουπίδι μας σε μπουκετάκια και το πλένουμε καλά, σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλάτι.
-
Στη συνέχεια, στο ρηχό ταψί του φούρνου μας προσθέτουμε μια λαδόκολλα.
-
Κόβουμε το κουνουπίδι σε χοντρές φέτες, μαζί και τα φύλλα του και τα αραδιάζουμε όλα μαζί στο ταψί.
-
Κόβουμε το κρεμμύδι στα 8 και στη συνέχεια βγάζουμε τα πέταλα και τα αραδιάζουμε στο ταψί ακανόνιστα.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα σκόρδα σε τρείς γωνίες του ταψιού.
-
Έπειτα αραδιάζουμε και τα αμύγδαλα μέσα στο ταψί.
-
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 22-25 λεπτά.
-
Παράλληλα, όσο ψήνονται τα λαχανικά, βάζουμε την κινόα σε κατσαρολάκι μαζί με 500 γρ. νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις γίνει αυτό, βάζουμε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό, σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, κρυώνουμε την κινόα και τη στραγγίζουμε πολύ καλά (αυτό το βήμα μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα).
-
Σε μπολ ανακατεύουμε την κινόα, μαζί με το dressing και όσο ρόδι θέλουμε.
-
Στη συνέχεια, τοποθετούμε την κινόα σε βαθύ σκεύος της αρεσκείας μας, από πάνω στήνουμε ακανόνιστα τα ψημένα λαχανικά μας (εκτός από τα σκόρδα) και σερβίρουμε με ρόδι και κολοκυθόσπορο.
Σημειώσεις
- Ό,τι πρέπει για Χριστουγεννιάτικη σαλάτα.
- Σας παρακαλώ, μην παραλείψετε τα αμύγδαλα, κάνουν όλη τη διαφορά.
- Αν έχετε χρόνο, βράστε την κινόα από την προηγούμενη μέρα.