Σαλάτα με αυγά, τόνο και μαρούλι
Σαλάτα με αυγά, τόνο και μαρούλι
Υλικά
Dressing
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε νερό να βράσει, μπλανσάρουμε τα φασολάκια για 1 λεπτό και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο, για λίγα λεπτά και τα στραγγίζουμε.
-
Βάζουμε τα υλικά για το dressing σε βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά, με ένα σύρμα.
-
Σε μπολ αδειάζουμε τον τόνο, μαρινάρουμε με τη μουστάρδα, λίγο σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το κρεμμύδι σε ροδέλες, τις ελιές σε φιλέτα, όπως στο βίντεο και τα βάζουμε όλα μαζί στο μπολ με το dressing.
-
Κόβουμε τα φασολάκια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα.
-
Κόβουμε τα μαρούλια μας με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
-
Αλατίζουμε τη σαλάτα μας ελαφρώς, καρυκεύουμε με λίγη ρίγανη και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού το dressing.
-
Ραντίζουμε ελαφρώς τα παξιμάδια και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια μέσα στο σκεύος, που θα σερβίρουμε τη σαλάτα μας.
-
Με απαλές κινήσεις τοποθετούμε τη σαλάτα πάνω στα παξιμάδια.
-
Μοιράζουμε τον τόνο μας ακανόνιστα πάνω στα λαχανικά μας.
-
Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα μοιράζουμε πάνω από τη σαλάτα και τελειώνουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και σουσάμι!
Σημειώσεις
- Αντί για παξιμάδι, ταιριάζει η βραστή πατάτα.
- Κοιτάξτε να πάει παντού το dressing.
- Είναι πολύ χορταστική!
- Αντί για τόνο, βάζετε και ψητό ψαράκι αν έχετε, αλλά λίγο λιπαρό.