Print Options:

Σαλάτα με χταπόδι ξυδάτο, ρόκα, κάπαρη και ξινόμηλο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Συνολικός χρόνος:: 10 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 2 πλοκάμια ξυδάτο χταπόδι (σε χοντρά κομμάτια)
  • 50 γρ. ρόκα (baby)
  • κάπαρη (κατά προτίμηση)
  • 1⁄2 ξινόμηλο (σε φέτες)
  • καυτερή κόκκινη πιπεριά (σε φέτες, κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο (ελάχιστο)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • πάπρικα γλυκιά (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Μαρινάρουμε τα ¾ της ρόκας με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε τις μισές φέτες από το ξινόμηλο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  3. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τη μαριναρισμένη ρόκα και προσθέτουμε διάσπαρτα τις φέτες από το ξινόμηλο, την κάπαρη και το χταπόδι μας.
  4. Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη ρόκα, την καυτερή πιπεριά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη πάπρικα γλυκιά!
Keywords: σαλάτα, χταπόδι, ρόκα, κάππαρη, ξινόμηλο, νηστίσιμα