Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Σαλάτα με χταπόδι ξυδάτο, ρόκα, κάπαρη και ξινόμηλο
Μέθοδος μαγειρέματος
Χωρίς ψήσιμο
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
Αλμυρός κόσμος
,
Νηστίσιμα
,
Φρούτα & Λαχανικά
,
Ψάρια & Θαλασσινά
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min
Συνολικός χρόνος:: 10 λεπτά
Μερίδες
2
Υλικά
2
πλοκάμια ξυδάτο χταπόδι
(σε χοντρά κομμάτια)
50
γρ. ρόκα
(baby)
κάπαρη
(κατά προτίμηση)
1⁄2
ξινόμηλο
(σε φέτες)
καυτερή κόκκινη πιπεριά
(σε φέτες, κατά προτίμηση)
ελαιόλαδο
(ελάχιστο)
αλάτι
(κατά προτίμηση)
πιπέρι
(κατά προτίμηση)
πάπρικα γλυκιά
(κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα ¾ της ρόκας με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις μισές φέτες από το ξινόμηλο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τη μαριναρισμένη ρόκα και προσθέτουμε διάσπαρτα τις φέτες από το ξινόμηλο, την κάπαρη και το χταπόδι μας.
Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη ρόκα, την καυτερή πιπεριά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη πάπρικα γλυκιά!
Keywords:
σαλάτα, χταπόδι, ρόκα, κάππαρη, ξινόμηλο, νηστίσιμα