Σαλάτα με λευκά φασόλια από την Εύβοια, τόνο και λαχανικά!
Σαλάτα με λευκά φασόλια από την Εύβοια, τόνο και λαχανικά!
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Πλένουμε τα φασόλια μας πολύ καλά.
-
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια μας και προσθέτουμε 3 λίτρα κρύο νερό.
-
Βάζουμε τη φωτιά μας στο τέρμα και από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνουμε να βράσουν στην ίδια ένταση για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τα φασόλια εννοείται. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από μπόλικο τρεχούμενο κρύο νερό.
-
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
-
Προσθέτουμε τα φασόλια και τον τόνο στο μπολ.
-
Βρέχουμε ελαφρώς με ελάχιστο νερό τα παξιμάδια μας, τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
-
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.
-
Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις
- Ο χρόνος που σας δίνω για το βράσιμο των φασολιών είναι για τα συγκεκριμένα, δηλαδή τα χαμοφάσουλα Μαντουδίου.
- Η σαλάτα καλό θα είναι να μείνει στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
- Αντέχει στο ψυγείο σίγουρα 2-3 μέρες!