Σαλάτα με λευκά φασόλια από την Εύβοια, τόνο και λαχανικά!

Σαλάτα με λευκά φασόλια από την Εύβοια, τόνο και λαχανικά!

pinit

Σαλάτα με λευκά φασόλια από την Εύβοια, τόνο και λαχανικά!

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 15 min Ώρα μαγειρέματος 75 min Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Πλένουμε τα φασόλια μας πολύ καλά.

  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια μας και προσθέτουμε 3 λίτρα κρύο νερό.

  3. Βάζουμε τη φωτιά μας στο τέρμα και από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνουμε να βράσουν στην ίδια ένταση για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τα φασόλια εννοείται. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από μπόλικο τρεχούμενο κρύο νερό.

  4. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

  5. Προσθέτουμε τα φασόλια και τον τόνο στο μπολ.

  6. Βρέχουμε ελαφρώς με ελάχιστο νερό τα παξιμάδια μας, τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.

  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  8. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.

  9. Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις

  1. Ο χρόνος που σας δίνω για το βράσιμο των φασολιών είναι για τα συγκεκριμένα, δηλαδή τα χαμοφάσουλα Μαντουδίου.
  2. Η σαλάτα καλό θα είναι να μείνει στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
  3. Αντέχει στο ψυγείο σίγουρα 2-3 μέρες!
Keywords: σαλάτα, φασόλια, Εύβοια, τόνος, λαχανικά, όσπρια