Print Options:

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 40 min Συνολικός χρόνος:: 50 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 250 γρ. φασόλια (μαυρομάτικα)
  • 1 κρεμμύδι (λευκό, σε φέτες)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 καρότο (τριμμένο, στον τρίφτη)
  • 1⁄4 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1⁄4 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. ξύδι (βαλσάμικο)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • κύμινο (κατά προτίμηση)
  • καπνιστή πάπρικα (κατά προτίμηση)
  • ρίγανη (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα φασόλια μας πολύ καλά.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια μας και προσθέτουμε 3 λίτρα κρύο νερό.
  3. Βάζουμε τη φωτιά μας στο τέρμα και από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνουμε να βράσουν στην ίδια ένταση για 35-40 λεπτά, ανάλογα τα φασόλια εννοείται.
  4. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  6. Προσθέτουμε τα φασόλια στο μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με την πάπρικα, το κύμινο και τη ρίγανη.