Print Options:

Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια, γαλοτύρι, χαρούπι και δυόσμο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ωρα ξεκούρασης: 1 ώρα Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 2 κολοκυθάκια (μεσαίου μεγέθους)
  • 10 παξιμάδια χαρουπιού
  • 5 κ.σ. γαλοτύρι
  • ξύσμα λεμονιού (κατά προτίμηση)
  • κουκουνάρι (κατά προτίμηση)
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • φύλλα μολόχας (προαιρετικά)
  • λαδολέμονο
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. μουστάρδα (απαλή)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
    Για το λαδολέμονο
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Για τη σαλάτα
  3. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
  4. Αφαιρούμε με μαχαίρι τις άκρες και με έναν αποφλοιωτή ή μαντολίνο, βγάζουμε ωραίες φλούδες από το κολοκύθι.
  5. Τυλίγουμε τις φλούδες του κολοκυθιού σε ρολάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολάκι με καπάκι όπως στο βίντεο και τα διαβρέχουμε με το λαδολέμονο ελαφρώς, περίπου με 2 κ.σ.
  6. Τοποθετούμε καπάκι στο μπολάκι μας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  7. Τοποθετούμε τα ρολάκια του κολοκυθιού σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε περίπου 3 κ.σ. λαδολέμονο, αλάτι και πιπέρι.
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο κουκουνάρι, είτε καβουρδισμένο είτε όχι.
  9. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 5 κ.σ. γαλοτύρι σε διαφορετικά σημεία πάνω στη σαλάτα μας.
  10. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα παξιμάδια χαρουπιού, που καλό είναι να τα έχουμε σπάσει ελαφρώς με το χέρι μας.
  11. Τέλος προσθέτουμε φύλλα δυόσμου, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και αποξηραμένα φύλλα μολόχας.
Keywords: κολοκυθάκια, χαρούπι, γαλοτύρι, δυόσμος, σαλάτες