Print Options:

Smoothie bowl banoffee

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα ,
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Συνολικός χρόνος:: 5 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 300 γρ. κατεψυγμένη μπανάνα (περίπου δύο μεγάλες μπανάνες)
  • 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 10 γρ. κακάο
  • 30 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 5 αμύγδαλα
  • 5 φέτες μπανάνα
  • βρώμη (κατά προτίμηση)
  • σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, τις βάζουμε σε σκεύος, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και τις καταψύχουμε για 8-24 ώρες.
  2. Σε μπλέντερ ή δυνατό μούλτι, βάζουμε τις κατεψυγμένες φέτες μπανάνας, το γάλα αμυγδάλου, το κακάο, το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι, σαν ρευστό παγωτό μηχανής!
  3. Σερβίρουμε το smoothie μας σε μεγάλο μπολ ή σε δύο μικρά και από πάνω προσθέτουμε, με τη σειρά που δείχνω και στο βίντεο, τη βρώμη, την μπανάνα, τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας.
  4. Καταναλώνουμε αμέσως, γιατί αλλιώς σε 5-10 λεπτά θα έχει λιώσει!
Keywords: smoothie, bowl, banoffee