Print Options:

Σοκολατόπιτα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 25 min Ωρα ξεκούρασης: 2 ώρα Συνολικός χρόνος:: 2 ώρες 35 λεπτά
Μερίδες 12
Υλικά
  • 375 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 80 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. ξύδι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 2-3 σταγόνες εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Κάνουμε ένα μπεν μαρί και βάζουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τέλος, τον χυμό πορτοκαλιού, αφού τον έχουμε ανακατέψει με τη σόδα.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε 25-28 λεπτά, στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  5. Αφού ψηθεί, χαράζουμε βαθιά σε κομμάτια της αρεσκείας μας και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα μας!
Keywords: σοκολατόπιτα, κουβερτούρα, νηστίσιμα, σοκολάτα, γλυκά