Σούπα γλυκιάς κολοκύθας



Σούπα γλυκιάς κολοκύθας
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
-
Στη συνέχεια, βάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, για άλλα 10 λεπτά.
-
Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε 1 κ.σ. μέλι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το καυτό νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε πάλι το καπάκι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
-
Αφού έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά μας, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε μέσα στο μπλέντερ. Κρατάμε το ζουμί στην άκρη.
-
Χτυπάμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και προσθέτουμε όσο ζουμί χρειάζεται από την κατσαρόλα, για να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.
-
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και 2 κ.σ. μέλι και ξαναχτυπάμε καλά.
-
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με σπασμένα παξιμάδια χαρουπιού, κάστανα σε μικρά κομματάκια, κολοκυθόσπορο, σταγόνες από πετιμέζι και φυσικά λίγο ελαιόλαδο.
-
Τέλος, αυτό που θα κάνει τη διαφορά, θα είναι λίγη ακόμη κανέλα από πάνω.