Print Options:

Σούπα γλυκιάς κολοκύθας

Μέθοδος μαγειρέματος ,
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 20 min Ώρα μαγειρέματος: 45 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 750 γρ. κολοκύθα (κομμένη καρέ)
  • 250 γρ. καρότο (κομμένο καρέ)
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
  • 1 λευκό κρεμμύδι (κομμένο καρέ)
  • 600-700 γρ. καυτό νερό
  • 4 παξιμάδια χαρουπιού (σπασμένα)
  • 4 κάστανα βρασμένα
  • 3 κ.σ. πευκόμελο
  • κολοκυθόσπορος (κατά προτίμηση)
  • πετιμέζι από φιρίκια (προαιρετικό)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • κανέλα σε σκόνη (ελάχιστη)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, για άλλα 10 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε 1 κ.σ. μέλι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το καυτό νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε πάλι το καπάκι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
  4. Αφού έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά μας, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε μέσα στο μπλέντερ. Κρατάμε το ζουμί στην άκρη.
  5. Χτυπάμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και προσθέτουμε όσο ζουμί χρειάζεται από την κατσαρόλα, για να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και 2 κ.σ. μέλι και ξαναχτυπάμε καλά.
  7. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με σπασμένα παξιμάδια χαρουπιού, κάστανα σε μικρά κομματάκια, κολοκυθόσπορο, σταγόνες από πετιμέζι και φυσικά λίγο ελαιόλαδο.
  8. Τέλος, αυτό που θα κάνει τη διαφορά, θα είναι λίγη ακόμη κανέλα από πάνω.
Keywords: κολοκυθόσουπα, γλυκιά, κολοκύθα, νηστίσιμα, σούπες, εορταστικά