Print Options:

Σούπα μοσχάρι με λαχανικά (Κρεατόσουπα)

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 30 min Ώρα μαγειρέματος: 90 min Συνολικός χρόνος:: 2 ώρες
Μερίδες 6
Υλικά
  • 700 γρ. μοσχάρι - ποντίκι (κομμένο σε κύβους)
  • 1/ 1⁄2 λίτρο νερό (κρύο)
  • 2 πατάτες (μεσαίες, σε κύβους)
  • 2 κρεμμύδια (λευκά, σε κύβους)
  • 2 καρότα (κομμένα σε φέτες)
  • 1 πράσο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 2 κρεμμυδάκια (φρέσκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 100 γρ. λάχανο (λευκό, ένα μικρό κομμάτι, χοντροκομμένο)
  • 3 κλωνάρια σέλινο (και λίγα φύλλα, ψιλοκομμένα)
  • σελινόριζα (ένα μικρό κομμάτι, σε μικρά κομμάτια)
  • κοτσάνια μαϊντανού (κατά προτίμηση)
  • 70 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • μπούκοβο (κατά προτίμηση)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο (συν λίγο ακόμη)
  • 2 λεμόνια (χυμός)
Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρύο νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο τέρμα. Αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις γίνει αυτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα, ανάλογα το κρέας και το κόψιμο!
  2. Ανά διαστήματα θα δούμε ότι το κρέας βγάζει αφρούς, οπότε εμείς με μία κουτάλα τους αφαιρούμε.
  3. Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε όλα τα κομμένα λαχανικά, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας.
  4. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μας σε μέτρια προς δυνατή και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο.
  6. Τέλος, προσθέτουμε λίγα κοτσάνια μαϊντανού, τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και τον χυμό λεμονιού.
  7. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ με λίγο αλατοπίπερο ακόμη και δύο σταγόνες ξύδι, για ένταση.
Keywords: σούπα, μοσχάρι, λαχανικά