Σπιτικά λαχταριστά burgers
Σπιτικά λαχταριστά burgers
Υλικά
Υλικά για τις σάλτσες
Υλικά για την πίκλα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Ανακατεύουμε τη μισή μαγιονέζα με το λάδι τρούφας και αφήνουμε στην άκρη.
-
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα με την καυτερή σάλτσα και αφήνουμε στην άκρη.
-
Σε μπολ βάζουμε τις φέτες αγγουριού.
-
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για την πίκλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, περιχύνουμε πάνω από τις φέτες του αγγουριού και αφήνουμε στην άκρη.
-
Κόβουμε τα κόκκινα κρεμμύδια στη μέση και τους ρίχνουμε λίγη ζάχαρη.
-
Σε ζεστό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα κρεμμύδια, με την εσωτερική πλευρά να ακουμπά τον πάτο του τηγανιού και τα αφήνουμε να καραμελώσουν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα, τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
-
Πλάθουμε τον κιμά σε 4 μπαλάκια των 100 γρ.
-
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το τηγάνι μας και τοποθετούμε τον κιμά, χωρίς να τον πιέσουμε καθόλου.
-
Μόλις πάρει χρώμα, γυρίζουμε με σπάτουλα και με ένα μπάτι, πιέζουμε τα μπιφτέκια δυνατά, μέχρι να "σπάσουν".
-
Αλατοπιπερώνουμε.
-
Μόλις πάρουν χρώμα, γυρίζουμε με προσοχή τα μπιφτέκια μας, απλώνουμε 2 φέτες πάνω από το κάθε μπιφτέκι και ρίχνουμε δύο σταγόνες νερό μέσα στο τηγάνι και σκεπάζουμε με καπάκι, για 10 δευτερόλεπτα. Έτσι βοηθάμε να λιώσει το τυρί μας.
-
Τοποθετούμε το πάνω μέρος από τα ψωμάκια πάνω σε κάθε μπιφτέκι, έτσι θα πάρει γεύση και λίγη υγρασία το ψωμάκι μας.
Στήσιμο
-
Τοποθετούμε στη βάση από το ψωμάκι τη μαγιονέζα τρούφας. Από πάνω βάζουμε την ντομάτα και μετά το τραγανό μαρούλι.
-
Στη συνέχεια, βάζουμε το πρώτο μπιφτέκι και από πάνω βάζουμε την καυτερή σάλτσα και τις πίκλες.
-
Τέλος, βάζουμε το μπιφτέκι με το ψωμί μας και καρφώνουμε ένα μαχαίρι.
-
Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής και σαν συνοδευτικό, βάζουμε λίγα κρεμμύδια, δίπλα από κάθε burger.