Σπιτικά βουτήματα με μαρμελάδα
Σπιτικά βουτήματα με μαρμελάδα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό (αν έχετε). Εμένα μου πήρε 1 λεπτό να γίνει η ζύμη.
-
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
-
Πλάθουμε σε 11 μπαλάκια των 25 γραμμαρίων.
-
Με τον αντίχειρά μας, πατάμε κάθε μπαλάκι να κάνει μια λακουβίτσα και γεμίζουμε με μια κ.γ. μαρμελάδα ή ένα φρουτάκι του δάσους.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 12-15 λεπτά. Προσοχή, αν είναι πολύ δυνατός ο φούρνος σας, μπορεί να είναι έτοιμα στα 12 λεπτά, εμένα ήταν έτοιμα στα 13 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.
-
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και με προσοχή, τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Σημειώσεις
- Μπορείτε να τα βάλετε σε θήκες από cupcake να τα ψήσετε.
- Όταν θα βγούνε από τον φούρνο, θα είναι μαλακά. Μόλις κρυώσουν, θα σφίξουν ελαφρώς.
- Δεν παίρνουν χρώμα στον φούρνο, δηλαδή μην περιμένετε να γίνουν ροδοκόκκινα.