Print Options:

Σπιτικά βουτήματα με μαρμελάδα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 13 min Συνολικός χρόνος:: 23 λεπτά
Μερίδες 11
Υλικά
  • 135 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
  • 100 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
  • 42 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 2,5 γρ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • φρέσκα φρούτα του δάσους (ή μαρμελάδα)
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό (αν έχετε). Εμένα μου πήρε 1 λεπτό να γίνει η ζύμη.
  2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  3. Πλάθουμε σε 11 μπαλάκια των 25 γραμμαρίων.
  4. Με τον αντίχειρά μας, πατάμε κάθε μπαλάκι να κάνει μια λακουβίτσα και γεμίζουμε με μια κ.γ. μαρμελάδα ή ένα φρουτάκι του δάσους.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 12-15 λεπτά. Προσοχή, αν είναι πολύ δυνατός ο φούρνος σας, μπορεί να είναι έτοιμα στα 12 λεπτά, εμένα ήταν έτοιμα στα 13 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.
  6. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και με προσοχή, τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε να τα βάλετε σε θήκες από cupcake να τα ψήσετε.
  2. Όταν θα βγούνε από τον φούρνο, θα είναι μαλακά. Μόλις κρυώσουν, θα σφίξουν ελαφρώς.
  3. Δεν παίρνουν χρώμα στον φούρνο, δηλαδή μην περιμένετε να γίνουν ροδοκόκκινα.
Keywords: σπιτικά, βουτήματα, μαρμελάδα