Σπιτική λαγάνα



Σπιτική λαγάνα
Υλικά
Μπουλαμάτσι
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και περιμένουμε για 5 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στον κάδο το ελαιόλαδο, τα 2 άλευρα και τέλος το αλάτι.
-
Βάζουμε τον κάδο στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο, για 5 με 7 λεπτά, στην πιο αργή ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας από τα τοιχώματα.
-
Βάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο μας και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας μια μπάλα.
-
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και σκεπάζουμε με διπλή μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 75-90 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Αφού φουσκώσει, λαδώνουμε το ταψί του φούρνου μας καλά, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας, βρέχουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε τη ζύμη μας, σχηματίζοντας το κλασικό σχήμα της λαγάνας.
-
Στη συνέχεια, με τα δάχτυλά μας, κάνουμε μικρές εσοχές.
-
Ανακατεύουμε τα υλικά για το μπουλαμάτσι και με ένα πινέλο, αλείφουμε πολύ καλά τη λαγάνα μας.
-
Προσθέτουμε μπόλικο σουσάμι, σκεπάζουμε το ταψί μας με μεμβράνη και αφήνουμε τη λαγάνα μας να ξεκουραστεί, για 15 λεπτά.
-
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 26 λεπτά περίπου, στη μεσαία θέση του φούρνου.