Σπιτική ταραμοσαλάτα με τόνο Αλοννήσου



Σπιτική ταραμοσαλάτα με τόνο Αλοννήσου
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπλέντερ, εκτός από το ηλιέλαιο.
-
Χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε κορδόνι το ηλιέλαιο, μέχρι να δέσει ο ταραμάς.
Σημειώσεις
- Βάλτε το ηλιέλαιο για 10 λεπτά στην κατάψυξη ή 1 ώρα στο ψυγείο, πριν το χτύπημα. Ο λόγος είναι, ότι θα δέσει πιο εύκολα ο ταραμάς και ίσως δε χρειαστεί η ποσότητα που σας γράφω.
- Πάντα εμφιαλωμένο νερό ή νερό φίλτρου.
- Πάντα φρέσκο λεμόνι, ποτέ έτοιμο χυμό!
Πρόταση σερβιρίσματος:
- Κόβουμε χοντρές φέτες από προζυμένιο ψωμί.
- Αλείφουμε πάνω σε κάθε φέτα τη μους ταραμά.
- Τοποθετούμε από πάνω τόνο Αλοννήσου, τσιτσίραβλα, λιαστά ντοματάκια, άνηθο και φρέσκο πιπέρι!
- Βάζουμε τσιπουράκι και απολαμβάνουμε τον απόλυτο μεζέ!