Σπιτική ταραμοσαλάτα με τόνο Αλοννήσου

Σπιτική ταραμοσαλάτα με τόνο Αλοννήσου

pinit

Σπιτική ταραμοσαλάτα με τόνο Αλοννήσου

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπλέντερ, εκτός από το ηλιέλαιο.

  2. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.

  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε κορδόνι το ηλιέλαιο, μέχρι να δέσει ο ταραμάς.

Σημειώσεις

  1. Βάλτε το ηλιέλαιο για 10 λεπτά στην κατάψυξη ή 1 ώρα στο ψυγείο, πριν το χτύπημα. Ο λόγος είναι, ότι θα δέσει πιο εύκολα ο ταραμάς και ίσως δε χρειαστεί η ποσότητα που σας γράφω.
  2. Πάντα εμφιαλωμένο νερό ή νερό φίλτρου.
  3. Πάντα φρέσκο λεμόνι, ποτέ έτοιμο χυμό!

Πρόταση σερβιρίσματος:

  1. Κόβουμε χοντρές φέτες από προζυμένιο ψωμί.
  2. Αλείφουμε πάνω σε κάθε φέτα τη μους ταραμά.
  3. Τοποθετούμε από πάνω τόνο Αλοννήσου, τσιτσίραβλα, λιαστά ντοματάκια, άνηθο και φρέσκο πιπέρι!
  4. Βάζουμε τσιπουράκι και απολαμβάνουμε τον απόλυτο μεζέ!
Keywords: ταραμάς, ψωμί, θαλασσινά, νηστίσιμα