Print Options:

Σπιτική ταραμοσαλάτα με τόνο Αλοννήσου

Μέθοδος μαγειρέματος
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Συνολικός χρόνος:: 10 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 120 γρ. ταραμάς (λευκός)
  • 90 γρ. νερό (εμφιαλωμένο)
  • 82 γρ. χυμός φρέσκου λεμονιού
  • 1⁄2 κρεμμύδι (λευκό)
  • 1 κρεμμυδάκι (φρέσκο, μικρό)
  • άνηθος (ελάχιστος)
  • 700 γρ. ηλιέλαιο (παγωμένο)
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπλέντερ, εκτός από το ηλιέλαιο.
  2. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε κορδόνι το ηλιέλαιο, μέχρι να δέσει ο ταραμάς.
Σημειώσεις
  1. Βάλτε το ηλιέλαιο για 10 λεπτά στην κατάψυξη ή 1 ώρα στο ψυγείο, πριν το χτύπημα. Ο λόγος είναι, ότι θα δέσει πιο εύκολα ο ταραμάς και ίσως δε χρειαστεί η ποσότητα που σας γράφω.
  2. Πάντα εμφιαλωμένο νερό ή νερό φίλτρου.
  3. Πάντα φρέσκο λεμόνι, ποτέ έτοιμο χυμό!

Πρόταση σερβιρίσματος:

  1. Κόβουμε χοντρές φέτες από προζυμένιο ψωμί.
  2. Αλείφουμε πάνω σε κάθε φέτα τη μους ταραμά.
  3. Τοποθετούμε από πάνω τόνο Αλοννήσου, τσιτσίραβλα, λιαστά ντοματάκια, άνηθο και φρέσκο πιπέρι!
  4. Βάζουμε τσιπουράκι και απολαμβάνουμε τον απόλυτο μεζέ!
Keywords: ταραμάς, ψωμί, θαλασσινά, νηστίσιμα