Ψητό στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι
Ψητό στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι
Υλικά
Υλικά για τη γκρεμολάτα
Υλικά για το στήθος κοτόπουλου
Εκτέλεση
Video
Off
On
Εκτέλεση για την γκρεμολάτα
-
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα.
Εκτέλεση για το στήθος κοτόπουλου
-
Σε σκεύος βάζουμε το κοτόπουλο (Το κάθε στήθος αποτελείται από δύο κομμάτια, οπότε λέμε τον χασάπη μας να το κόψει στη μέση ή το κόβουμε μόνοι μας).
-
Αφήνουμε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο το έχουμε ζεστάνει καλά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κοτόπουλο, με την πλευρά που ήταν το δέρμα, να ακουμπά στο τηγάνι.
-
Ψήνουμε για 3 λεπτά στη μεγαλύτερη ένταση της κουζίνας μας και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 8 λεπτά, φροντίζοντας να δώσουμε χρώμα σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου, όπως φαίνεται στο βίντεο.
-
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε να ηρεμήσει για 3 λεπτά, σε απορροφητικό χαρτί.
-
Σερβίρουμε με γκρεμολάτα μαϊντανού και αλοιφωτό τυρί Ευβοίας.
Σημειώσεις
- Προσοχή! Αυτή η τεχνική είναι για τα συγκεκριμένα γραμμάρια κοτόπουλου και όχι κάτι τεράστια στήθη που βλέπουμε αρκετά συχνά.
- Εννοείται αν δεν είμαστε σίγουροι για το ψήσιμο, κόβουμε και βλέπουμε αν έχει ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο και μετά σερβίρουμε.
- Φυσικά, αν υπάρχει εγκυμοσύνη ή κάποια ιδιαιτερότητα, μπορούμε να περάσουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο για 3-4 λεπτά, στους 180℃ βαθμούς.