Ψητό στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι

Ψητό στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι

pinit

Ψητό στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 13 min Συνολικός χρόνος: 23 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Υλικά για τη γκρεμολάτα

Υλικά για το στήθος κοτόπουλου

Εκτέλεση

Video
Off On

Εκτέλεση για την γκρεμολάτα

  1. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα.

Εκτέλεση για το στήθος κοτόπουλου

  1. Σε σκεύος βάζουμε το κοτόπουλο (Το κάθε στήθος αποτελείται από δύο κομμάτια, οπότε λέμε τον χασάπη μας να το κόψει στη μέση ή το κόβουμε μόνοι μας).

  2. Αφήνουμε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο το έχουμε ζεστάνει καλά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κοτόπουλο, με την πλευρά που ήταν το δέρμα, να ακουμπά στο τηγάνι.

  4. Ψήνουμε για 3 λεπτά στη μεγαλύτερη ένταση της κουζίνας μας και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

  5. Στη συνέχεια, γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 8 λεπτά, φροντίζοντας να δώσουμε χρώμα σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου, όπως φαίνεται στο βίντεο.

  6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε να ηρεμήσει για 3 λεπτά, σε απορροφητικό χαρτί.

  7. Σερβίρουμε με γκρεμολάτα μαϊντανού και αλοιφωτό τυρί Ευβοίας.

Σημειώσεις

  1. Προσοχή! Αυτή η τεχνική είναι για τα συγκεκριμένα γραμμάρια κοτόπουλου και όχι κάτι τεράστια στήθη που βλέπουμε αρκετά συχνά.
  2. Εννοείται αν δεν είμαστε σίγουροι για το ψήσιμο, κόβουμε και βλέπουμε αν έχει ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο και μετά σερβίρουμε.
  3. Φυσικά, αν υπάρχει εγκυμοσύνη ή κάποια ιδιαιτερότητα, μπορούμε να περάσουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο για 3-4 λεπτά, στους 180℃ βαθμούς.
Keywords: στήθος, κοτόπουλου, πουλερικά