Τάρτα ντομάτας

Τάρτα ντομάτας

pinit

Τάρτα ντομάτας

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 30 min Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τη σφολιάτα μας και διπλώνουμε τις άκρες περιμετρικά, κατά ένα εκατοστό περίπου.

  2. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα (όχι τις άκρες).

  3. Απλώνουμε τη μουστάρδα με ένα κουτάλι, να πάει παντού και καρυκεύουμε με πάπρικα και κύμινο.

  4. Μαρινάρουμε τα ντοματίνια σε βαθύ μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.

  5. Τοποθετούμε τα ντοματίνια μας με τη σειρά, αλλά με το εσωτερικό τους να κοιτάει προς τα πάνω.

  6. Αραδιάζουμε το κρεμμύδι μας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 30-32 λεπτά περίπου.

  8. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.

Σημειώσεις

  1. Η σφολιάτα που χρησιμοποίησα εγώ είναι νηστίσιμη.
  2. Αν βρείτε πολύχρωμες ντομάτες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
  3. Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός, ανάλογα τον φούρνο.
Keywords: τάρτα, ντομάτα, πίτες, νηστίσιμα