Τάρτα ντομάτας



Τάρτα ντομάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τη σφολιάτα μας και διπλώνουμε τις άκρες περιμετρικά, κατά ένα εκατοστό περίπου.
-
Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα (όχι τις άκρες).
-
Απλώνουμε τη μουστάρδα με ένα κουτάλι, να πάει παντού και καρυκεύουμε με πάπρικα και κύμινο.
-
Μαρινάρουμε τα ντοματίνια σε βαθύ μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
-
Τοποθετούμε τα ντοματίνια μας με τη σειρά, αλλά με το εσωτερικό τους να κοιτάει προς τα πάνω.
-
Αραδιάζουμε το κρεμμύδι μας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 30-32 λεπτά περίπου.
-
Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
Σημειώσεις
- Η σφολιάτα που χρησιμοποίησα εγώ είναι νηστίσιμη.
- Αν βρείτε πολύχρωμες ντομάτες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
- Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός, ανάλογα τον φούρνο.