Print Options:

Τάρτα ντομάτας

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 30 min Συνολικός χρόνος:: 40 λεπτά
Μερίδες 8
Υλικά
  • ένα φύλλο σφολιάτας (νηστίσιμη σφολιάτα)
  • 600 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 5-6 κ.σ. μουστάρδα (απαλή)
  • 10 φέτες κρεμμυδιού (κόκκινου)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ρίγανη (κατά προτίμηση)
  • κύμινο (κατά προτίμηση)
  • πάπρικα γλυκιά (κατά προτίμηση)
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή βασιλικού)
Εκτέλεση
  1. Σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τη σφολιάτα μας και διπλώνουμε τις άκρες περιμετρικά, κατά ένα εκατοστό περίπου.
  2. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα (όχι τις άκρες).
  3. Απλώνουμε τη μουστάρδα με ένα κουτάλι, να πάει παντού και καρυκεύουμε με πάπρικα και κύμινο.
  4. Μαρινάρουμε τα ντοματίνια σε βαθύ μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  5. Τοποθετούμε τα ντοματίνια μας με τη σειρά, αλλά με το εσωτερικό τους να κοιτάει προς τα πάνω.
  6. Αραδιάζουμε το κρεμμύδι μας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 30-32 λεπτά περίπου.
  8. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
Σημειώσεις
  1. Η σφολιάτα που χρησιμοποίησα εγώ είναι νηστίσιμη.
  2. Αν βρείτε πολύχρωμες ντομάτες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
  3. Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός, ανάλογα τον φούρνο.
Keywords: τάρτα, ντομάτα, πίτες, νηστίσιμα