Σημειώσεις
- Αν κάποιο από τα μύδια δεν ανοίξει στο μαγείρεμα, το πετάμε.
- Πάντα όταν τρώμε μια συνταγή με όστρακα, βάζουμε οπωσδήποτε λεμόνι ή ξύδι, για να σκοτώσουμε τυχόν μικροοργανισμούς.
- Στη συγκεκριμένη μακαρονάδα, ταιριάζει και βούτυρο, αλλά όχι κάποιο τριμμένο τυρί.
- Όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά, τα βράζουμε κατά 80% στην κατσαρόλα και 20% μέσα στη σάλτσα μας.
- Όταν σβήνουμε με κρασί, αυτό που ζητάμε είναι να πάρουμε τη γεύση από το σταφύλι, για αυτό λέμε στη συνταγή αφήνουμε να εξατμιστεί.
Keywords:
θαλασσινά, μακαρόνια, μύδια, άνηθος, πιπεριά