Print Options:

Θαλασσινή μακαρονάδα με μύδια, λεμόνι, καυτερή πιπεριά και άνηθο

Μέθοδος μαγειρέματος ,
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 12 min Συνολικός χρόνος:: 22 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 20 μύδια (καθαρισμένα)
  • 1⁄2 κρεμμύδι (λευκό, ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (σε φέτες)
  • 6-8 ντοματίνια (ολόκληρα)
  • 50 γρ. κρασί (λευκό ξηρό)
  • χυμό και ξύσμα από 1⁄2 φρέσκο λεμόνι
  • άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 1 πιπεριά τσίλι (σε φέτες)
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια σε παγωμένο νερό και αφαιρούμε το "μουστάκι" (και τυχόν ακαθαρσίες) και τα κοχυλάκια.
  2. Βάζουμε το νερό να πάρει βράση για τα ζυμαρικά μας.
  3. Μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά μας, 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
  4. Σε κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο αλάτι και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
  6. Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε ολόκληρα τα ντοματίνια και αν θέλουμε, τα σπάμε λιγάκι με την κουτάλα μας. Αλατίζουμε λίγο ακόμη.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για 3 λεπτά.
  8. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τα μύδια, ρίχνουμε άνηθο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  9. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με λίγο ακόμη άνηθο και ωμό ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά, λίγη καυτερή πιπεριά.
Σημειώσεις
  1. Αν κάποιο από τα μύδια δεν ανοίξει στο μαγείρεμα, το πετάμε.
  2. Πάντα όταν τρώμε μια συνταγή με όστρακα, βάζουμε οπωσδήποτε λεμόνι ή ξύδι, για να σκοτώσουμε τυχόν μικροοργανισμούς.
  3. Στη συγκεκριμένη μακαρονάδα, ταιριάζει και βούτυρο, αλλά όχι κάποιο τριμμένο τυρί.
  4. Όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά, τα βράζουμε κατά 80% στην κατσαρόλα και 20% μέσα στη σάλτσα μας.
  5. Όταν σβήνουμε με κρασί, αυτό που ζητάμε είναι να πάρουμε τη γεύση από το σταφύλι, για αυτό λέμε στη συνταγή αφήνουμε να εξατμιστεί.
Keywords: θαλασσινά, μακαρόνια, μύδια, άνηθος, πιπεριά