Τραχανάς με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα



Τραχανάς με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες.
-
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο και το σωτάρουμε για 3 έως 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καίμε ελαφρώς.
-
Έπειτα, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον τραχανά.
-
Αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή, αν δούμε ότι στεγνώνει γρήγορα το φαγητό μας, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
-
Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καυτερό μπούκοβο!
-
Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και φέτα.
Σημειώσεις
- Η συγκεκριμένη "σούπα" είναι πιο πηχτή από τις κλασικές σούπες.
- Συνήθως τρώμε τη συγκεκριμένη σούπα σε μικρότερη ποσότητα, σαν ορεκτικό.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινό τραχανά.