Print Options:

Τραχανάς με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 20 min Συνολικός χρόνος:: 30 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 170 γρ. γλυκός τραχανάς
  • 900 γρ. ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο (χοιρινό)
  • φέτα (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες.
  2. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο και το σωτάρουμε για 3 έως 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καίμε ελαφρώς.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον τραχανά.
  5. Αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή, αν δούμε ότι στεγνώνει γρήγορα το φαγητό μας, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
  6. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καυτερό μπούκοβο!
  7. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και φέτα.
Σημειώσεις
  1. Η συγκεκριμένη "σούπα" είναι πιο πηχτή από τις κλασικές σούπες.
  2. Συνήθως τρώμε τη συγκεκριμένη σούπα σε μικρότερη ποσότητα, σαν ορεκτικό.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινό τραχανά.
Keywords: τραχανάς, λουκάνικο, φέτα, σούπες