Print Options:

Τσιπούρες στον φούρνο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 55 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 4 τσιπούρες (300-350 γρ. η καθεμία, πλυμένες και καθαρισμένες)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. νερό
  • 2 λεμόνια (κομμένα σε φέτες)
  • 4 κρεμμύδια λευκά ή κόκκινα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
  • 100 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ρίγανη (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τις τσιπούρες και τις αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
  2. Σε ταψί αραδιάζουμε τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  3. Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τα λαχανικά μας.
  4. Προσθέτουμε τα λεμόνια ανάμεσα από τα ψάρια μας.
  5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στα ψάρια φροντίζοντας να πάει παντού, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό και αν θέλουμε, λίγο ακόμη αλάτι στα ψάρια.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια γωνιά του ταψιού το νερό, έτσι το νερό δεν θα ξεπλύνει τα ψάρια μας από τα μυρωδικά και το αλάτι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 55 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος των ψαριών).
Keywords: τσιπούρες, φούρνος, ψάρια, θαλασσινά