Βασιλόπιτα κέικ



Βασιλόπιτα κέικ
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μία αντικολλητική, στρογγυλή φόρμα 24 cm, την οποία έχουμε λαδώσει, τοποθετούμε λαδόκολλα κομμένη, έτσι ώστε να εφάπτεται με τον πάτο της φόρμας και ξαναλαδώνουμε.
-
Λιώνουμε τη φυτίνη σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
Σε μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το πορτοκάλι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, συνεχίζουμε δυνατά το ανακάτεμα με το σύρμα και στη συνέχεια με μια σπάτουλα, για να έχουμε πιο σωστό και ομοιογενές μείγμα.
-
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και χτυπάμε δυνατά στον πάγκο, να φύγει ο αέρας.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-42 λεπτά, στον αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου.
-
Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και μόλις περάσουν 5-10 λεπτά, το βγάζουμε με προσοχή από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μια σχάρα, για να κρυώσει εντελώς. Εννοείται αφαιρούμε και τη λαδόκολλα από το κάτω μέρος.
-
Αφού κρυώσει εντελώς, βάζουμε το φλουρί ή ένα κέρμα μέσα σε αλουμινόχαρτο, από την κάτω πλευρά του κέικ.
-
Τέλος, πασπαλίζουμε μπόλικη άχνη!
Σημειώσεις
- Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν ρίξετε την άχνη, γιατί αν πέσει η άχνη σε ζεστό σημείο, θα κιτρινίσει.
- Οι μερίδες είναι υποκειμενικές, αναλόγως τι κομμάτια θα κόψετε.
- Φτιάξτε το κέικ μία μέρα πριν, για να γλιτώσετε χρόνο.
- Μην ξεχάσετε το φλουρί!