Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ

pinit

Βασιλόπιτα κέικ

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 20 min Ώρα μαγειρέματος 40 min Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μία αντικολλητική, στρογγυλή φόρμα 24 cm, την οποία έχουμε λαδώσει, τοποθετούμε λαδόκολλα κομμένη, έτσι ώστε να εφάπτεται με τον πάτο της φόρμας και ξαναλαδώνουμε.

  2. Λιώνουμε τη φυτίνη σε χαμηλή θερμοκρασία.

  3. Σε μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το πορτοκάλι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, συνεχίζουμε δυνατά το ανακάτεμα με το σύρμα και στη συνέχεια με μια σπάτουλα, για να έχουμε πιο σωστό και ομοιογενές μείγμα.

  5. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και χτυπάμε δυνατά στον πάγκο, να φύγει ο αέρας.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-42 λεπτά, στον αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου.

  7. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και μόλις περάσουν 5-10 λεπτά, το βγάζουμε με προσοχή από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μια σχάρα, για να κρυώσει εντελώς. Εννοείται αφαιρούμε και τη λαδόκολλα από το κάτω μέρος.

  8. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζουμε το φλουρί ή ένα κέρμα μέσα σε αλουμινόχαρτο, από την κάτω πλευρά του κέικ.

  9. Τέλος, πασπαλίζουμε μπόλικη άχνη!

Σημειώσεις

  1. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν ρίξετε την άχνη, γιατί αν πέσει η άχνη σε ζεστό σημείο, θα κιτρινίσει.
  2. Οι μερίδες είναι υποκειμενικές, αναλόγως τι κομμάτια θα κόψετε.
  3. Φτιάξτε το κέικ μία μέρα πριν, για να γλιτώσετε χρόνο.
  4. Μην ξεχάσετε το φλουρί!
Keywords: βασιλόπιτα, κέικ, εορταστικά, γλυκά