Print Options:

Αυγά μάτια με απάκι Κρήτης

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 10 min Συνολικός χρόνος:: 15 λεπτά
Μερίδες 1
Υλικά
  • 2 αυγά
  • 6-7 φέτες απάκι Κρήτης (οι φέτες λεπτές)
  • 2 φέτες ψωμί (χθεσινό)
  • λίγη φέτα
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ρίγανη (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε κρύο τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σπάμε μέσα τα αυγά, με προσοχή.
  2. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και σκεπάζουμε με καπάκι. Αυτή η διαδικασία θα πάρει 8-10 λεπτά, ανάλογα τη θερμοκρασία.
  3. Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, κόβουμε παράλληλα σε φέτες το απάκι και το σωτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και το ψωμί μας, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 2 λεπτά στο σύνολο.
  5. Ελέγχουμε τα αυγά, αν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα, μπορούμε με ένα κουτάλι να ρίχνουμε το ζεστό λάδι πάνω στους κρόκους, έτσι θα επισπεύσουμε τη διαδικασία.
  6. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο μαζί με το απάκι, το ψωμί, λίγη φέτα και μπόλικο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Keywords: αυγά, απάκι, Κρήτη, πρωινό