Print Options:

Μπουγιουρντί στον ξυλόφουρνο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Κατηγορία
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 15 min Συνολικός χρόνος:: 20 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 200 γρ. φέτα (σε ακανόνιστα κομμάτια)
  • 5 ντοματίνια (κομμένα στα 4)
  • λίγη πιπεριά πράσινη κέρατο (κομμένη σε ροδέλες)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (κατά προτίμηση)
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε πήλινο σκεύος προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και την πιπεριά σε δύο στρώσεις.
  2. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εφάπτεται καλά με το σκεύος, όπως ένα καπάκι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά. Αν θέλουμε ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, χωρίς αλουμινόχαρτο, για να πάρει χρώμα.
  5. Αφού ψηθεί, είτε ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η φέτα και να γίνει σαν κρέμα, είτε το τρώμε όπως είναι με το κουτάλι! Εννοείται πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγη έξτρα ρίγανη και ωμό ελαιόλαδο!
  6. Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε πάνω σε καψαλισμένο ζυμωτό ψωμάκι.
Keywords: μπουγιουρντί, ξυλόφουρνος, τυριά