Print Options:

Cookies σοκολάτας

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min Ώρα μαγειρέματος: 10 min Ωρα ξεκούρασης: 15 min Συνολικός χρόνος:: 40 λεπτά
Μερίδες 18
Υλικά
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 100 γρ. ζάχαρη (καστανή)
  • 1 γρ. βανίλια
  • 100 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής (4 γρ.)
  • 1⁄4 κ.γ. αλάτι (1 γρ.)
  • 70 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα (σε μικρά κομματάκια)
Εκτέλεση
  1. Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα Α και το χτυπάμε να αφρατέψει, για 2-3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα Β μέσα στο μείγμα Α και ζυμώνουμε με το χέρι.
  4. Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα Γ.
  5. Πλάθουμε σε 18 μπαλάκια των 30 γραμμαρίων.
  6. Στρώνουμε τα cookies σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για 10 λεπτά ακριβώς.
  8. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, για 15 λεπτά, για να σφίξουν.
Σημειώσεις
  1. Το μείγμα θα είναι σαν κραμπλ, θα σπάει αλλά είναι εύκολο να το πλάσετε σε μπαλάκια, αρκεί να το πιέσετε λίγο.
  2. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.
  3. Όταν θα τα βγάλετε από τον φούρνο, θα είναι εντελώς μαλακά, δεν τα αγγίζουμε. Τα μπισκότα σφίγγουν με τον αέρα, όταν κρυώνουν. Λίγο υπομονή!
  4. Θα θυμίζουν brownies.
  5. Αν θέλετε, πριν το ψήσιμο, μπορείτε να βάλετε και ενα πιο μεγάλο κομμάτι κουβερτούρα πάνω από το κάθε μπαλάκι για έξτρα σοκολάτα.
  6. Μπορείτε να ρίξετε και ανθό αλατιού από πάνω.
Keywords: cookies, σοκολάτα, νηστίσιμα, γλυκά