Cookies σοκολάτας

Cookies σοκολάτας

pinit

Cookies σοκολάτας

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 15 min Ώρα μαγειρέματος 10 min Ωρα ξεκούρασης 15 min Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 18

Υλικά

Μείγμα Α

Μείγμα Β

Μείγμα Γ

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα Α και το χτυπάμε να αφρατέψει, για 2-3 λεπτά.

  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα Β μέσα στο μείγμα Α και ζυμώνουμε με το χέρι.

  4. Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα Γ.

  5. Πλάθουμε σε 18 μπαλάκια των 30 γραμμαρίων.

  6. Στρώνουμε τα cookies σε ταψάκι με λαδόκολλα.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για 10 λεπτά ακριβώς.

  8. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, για 15 λεπτά, για να σφίξουν.

Σημειώσεις

  1. Το μείγμα θα είναι σαν κραμπλ, θα σπάει αλλά είναι εύκολο να το πλάσετε σε μπαλάκια, αρκεί να το πιέσετε λίγο.
  2. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.
  3. Όταν θα τα βγάλετε από τον φούρνο, θα είναι εντελώς μαλακά, δεν τα αγγίζουμε. Τα μπισκότα σφίγγουν με τον αέρα, όταν κρυώνουν. Λίγο υπομονή!
  4. Θα θυμίζουν brownies.
  5. Αν θέλετε, πριν το ψήσιμο, μπορείτε να βάλετε και ενα πιο μεγάλο κομμάτι κουβερτούρα πάνω από το κάθε μπαλάκι για έξτρα σοκολάτα.
  6. Μπορείτε να ρίξετε και ανθό αλατιού από πάνω.
Keywords: cookies, σοκολάτα, νηστίσιμα, γλυκά