Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Εύκολο κέικ καρύδας (ινδοκάρυδο)
Μέθοδος μαγειρέματος
Ψήσιμο σε φούρνο
Κουζίνα
Διεθνής
Κατηγορία
Γλυκός Κόσμος
,
Κέικ
,
Νηστίσιμα
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min
Ώρα μαγειρέματος: 1 ώρα
Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες
12
Υλικά
70
γρ. ινδοκάρυδο
200
γρ. ηλιέλαιο
320
γρ. ζάχαρη
(κρυσταλλική)
420
γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
500
γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ηλιέλαιο και αλεύρι για τη φόρμα ψησίματος
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σε 2-3 δόσεις και ομογενοποιούμε.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, αδειάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα ακριβώς.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 2 ώρες και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα ψησίματος.
Keywords:
κέικ, καρύδα, νηστίσιμα