Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Εθιστικά μπισκότα αμυδάλου
Μέθοδος μαγειρέματος
Ψήσιμο σε φούρνο
Κουζίνα
Διεθνής
Κατηγορία
Γλυκός Κόσμος
,
Μπισκότα
,
Νηστίσιμα
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 20 min
Ώρα μαγειρέματος: 13 min
Ωρα ξεκούρασης: 20 min
Συνολικός χρόνος:: 53 λεπτά
Μερίδες
12
Υλικά
50
γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
50
γρ. ζάχαρη
(κρυσταλλική)
50
γρ. ζάχαρη
(καστανή)
125
γρ. αμυγδαλοβούτυρο
0.5
γρ. βανίλια
(σε σκόνη)
90
γρ. αλεύρι
(γ.ο.χ.)
2
γρ. baking powder
2
γρ. μαγειρική σόδα
1.5
γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το μείγμα Α στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το μείγμα Β μέσα στο Α και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και έπειτα ζυμώνουμε, με το χέρι μας, πολύ καλά.
Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων και τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Έπειτα, τα βάζουμε σε ταψί, που έχουμε τοποθετήσει, σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 185 βαθμούς στον αέρα, για 13 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα σπάνε, οπότε δεν τα αγγίζουμε, σε 20 λεπτά θα έχουν σφίξει και θα έχουν χάσει και λίγο όγκο.
Keywords:
μπισκότα, αμύγδαλο, νηστίσιμα