Print Options:

Εθιστικά cookies με φυστικοβούτυρο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 20 min Ώρα μαγειρέματος: 14 min Ωρα ξεκούρασης: 20 min Συνολικός χρόνος:: 54 λεπτά
Μερίδες 24
Υλικά
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 100 γρ. ζάχαρη (καστανή)
  • 250 γρ. φυστικοβούτυρο (απαλό)
  • 1 βανίλια
  • 180 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
  • 4 γρ. baking powder
  • 4 γρ. σόδα μαγειρικής
  • 3 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το μείγμα Α στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα Β μέσα στο Α και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και έπειτα ζυμώνουμε, με το χέρι μας, πολύ καλά.
  4. Πλάθουμε σε 24 μπαλάκια των 30 γραμμαρίων και τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
  5. Έπειτα, τα βάζουμε σε ταψί, που έχουμε τοποθετήσει σε λαδόκολλα. Ίσως χρειαστεί δύο ταψιά, γιατί στο ένα χωράνε 20 (ανάλογα το ταψί).
  6. Ψήνουμε στους 185-190 βαθμούς στον αέρα, για 14 λεπτά. Προσοχή, ίσως χρειαστούν 13 ή 15, ανάλογα τον φούρνο.
  7. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα σπάνε, οπότε δεν τα αγγίζουμε, σε 20 λεπτά θα έχουν σφίξει και θα έχουν χάσει και λίγο όγκο.
Σημειώσεις
  1. Τα cookies σφίγγουν με τον αέρα, οπότε δεν ανησυχούμε αν είναι μαλακά στην αρχή.
  2. Ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά.
  3. Στο ψήσιμο φουσκώνουν λίγο και μετά χάνουν σε όγκο.
  4. Αυτή είναι μια βασική συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε και σοκολάτα ή μια επικάλυψη της αρεσκείας μας.
  5. Όταν λέω βουτάμε στη ζάχαρη, βάζουμε λίγο ζάχαρη σε ένα μπολ και βουτάμε κάθε μπαλάκι μετά το πλάσιμο.
  6. Δεν απλώνουν πολύ στο ψήσιμο.
  7. Τα πλάθουμε ομοιόμορφα.
Keywords: cookies, φυστικοβούτυρο , νηστίσιμα , μπισκότα